Az őszibarackot hámozzuk, magozzuk, kis kockákra vágjuk. Rátesszük a cukrot, vaníliás cukrot, aromát. Összekeverjük, fóliával letakarjuk, és szobahőmérsékleten 2 órát állni hagyjuk. (Kánikulában ez az idő lerövidül!)
Állás után levével együtt, nagyobb tálba/turmixba tesszük, hozzáöntjük a joghurtot és pépesítjük. (Bot-mixerrel készítettem.) Egy órára hűtőbe tesszük.
Hűlés után fagylaltgépben a kívánt állagra készítjük a fagylaltot. Kb. 25 perc.
Az tejcsokoládét gőz fölött/mikróban felolvasztjuk, belekeverjük az olajt.
Zárható, tároló dobozba rétegesen tesszük a masszát, rácsorgatunk csokit, massza, csoki, massza, majd a mélyhűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt 5 perccel kivesszük. Ízlés szerint díszítjük. – 10 gombóc/16 gombóc
Csokoládéfagylalttal is kitűnő.
Megjegyzés: Az aroma helyett tehetünk 1-2 kanál alkoholt (semleges ízű, vagy likőr). – Cukrot a gyümölcs édessége, illetve saját ízlésünk alapján tegyünk bele. – „/” jel után a nagyobb adaghoz szükséges mennyiségek szerepelnek.
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.