Ez egy klassz recept!!!! Mégis most, bár ugyanígy csináltam, a körte befőttjeim megbuggyantak. Ki kellett ontenem. Még soha nem jártam így............
Hozzávalók:
Padlizsánkrém – alaprecept
4 közepes nagyságú padlizsán
1 nagy fej fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj vagy étolaj
Frissen őrölt feketebors és só ízlés szerint
Padlizsánkrém – alaprecept
4 közepes nagyságú padlizsán
1 nagy fej fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj vagy étolaj
Frissen őrölt feketebors és só ízlés szerint
A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem.A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúztam, és az egészet összeturmixoltam. Aztán ízlés szerint sóztam, borsoztam. ( ez a barna színű padlizsánkrém)
A sárgás színűt ugyan így csináltam csak sütöttem hozzá 4 db piros színű
kápia paprikát. Padlizsánkrémbe nincs tartósító, minden üveg tetejére még öntök olajat és úgy csavarozom le ez teljesen .
Őszibarack befőtt A barackot most daraboltam mert nem magba váló volt a barack.
A barackot megtisztítom a héjától felvagdalom és tiszta lecsurgatott üvegbe rakom. Minden 7 dl üvegre teszek 3 EK cukrot ( a kisebb üvegekre kevesebbet) és felöntöm az üvegeket hideg vízzel minden üvegre teszek egy pici késhegynyi natriun- benzoát, csavarral jól lezárom egy edénybe belerakom az üvegeket felöntöm langyos vízzel és felfövéstől olyan 10 percig főzöm, majd szára dunsztba hagyom kihűlni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.