Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Őszibarack befőtt és padlizsánkrém

felvitel dátuma: 2014-08-16 16:40:55       mai nézettség: 2       nézettség: 1930
részletes recept
Őszibarack befőtt és padlizsánkrém
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:

Padlizsánkrémalaprecept
4 közepes nagyságú padlizsán
1 nagy fej fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj vagy étolaj
Frissen őrölt feketebors és ízlés szerint

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Padlizsánkrémalaprecept
4 közepes nagyságú padlizsán
1 nagy fej fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj vagy étolaj
Frissen őrölt feketebors és ízlés szerint
A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem.A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúztam, és az egészet összeturmixoltam. Aztán ízlés szerint sóztam, borsoztam. ( ez a barna színű padlizsánkrém)
A sárgás színűt ugyan így csináltam csak sütöttem hozzá 4 db piros színű
kápia paprikát. Padlizsánkrémbe nincs tartósító, minden üveg tetejére még öntök olajat és úgy csavarozom le ez teljesen .
 

Őszibarack befőtt A barackot most daraboltam mert nem magba váló volt a barack.


A barackot megtisztítom a héjától felvagdalom és tiszta lecsurgatott üvegbe rakom. Minden 7 dl üvegre teszek 3 EK cukrot ( a kisebb üvegekre kevesebbet) és felöntöm az üvegeket hideg vízzel minden üvegre teszek egy pici késhegynyi natriun- benzoát, csavarral jól lezárom egy edénybe belerakom az üvegeket felöntöm langyos vízzel és felfövéstől olyan 10 percig főzöm, majd szára dunsztba hagyom kihűlni.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 balla éva 2015 augusztus 23

Ez egy klassz recept!!!! Mégis most, bár ugyanígy csináltam, a körte befőttjeim megbuggyantak. Ki kellett ontenem. Még soha nem jártam így............

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*