4 tojásból készült piskótatekercs
20 dkg sárgabaracklekvár
Krém:...
25 dkg tehéntúró
2 dl tejszín
1 dkg zselatin
8 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
felezett őszibarack befőtt
A piskótatekercset megkenjük lekvárral, összegöngyöljük és letakarva pihentetjük egy órát.
Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát.
A piskótát 18 szeletre vágjuk fel. 3x4 szelettel kibéleljük az alját, az oldalfalakat,1-1 szelettel a forma végeit. 4 szeletet félreteszünk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fél deciliter befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt.
A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk 4 jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk.
Fóliával betakarjuk, majd 2-3 órára, hidegre tesszük. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackokkal díszítjük, nem túl vékonyan szeleteljük.
Tejszínhabrózsákkal díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.