Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Őszibarack alagút

felvitel dátuma: 2014-06-22 09:16:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1211
részletes recept
Őszibarack alagút
Hozzávalók 4 személyre:

4 tojásból készült piskótatekercs
20 dkg sárgabaracklekvár
Krém:...
25 dkg tehéntúró
2 dl tejszín
1 dkg zselatin
8 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
felezett őszibarack befőtt

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A piskótatekercset megkenjük lekvárral, összegöngyöljük és letakarva pihentetjük egy órát.
Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát.
A piskótát 18 szeletre vágjuk fel. 3x4 szelettel kibéleljük az alját, az oldalfalakat,1-1 szelettel a forma végeit. 4 szeletet félreteszünk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fél deciliter befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt.
A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk 4 jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk.
Fóliával betakarjuk, majd 2-3 órára, hidegre tesszük. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackokkal díszítjük, nem túl vékonyan szeleteljük.
Tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Szakács: Kormi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*