Tészta:
30 dkg porcukor
20 dkg zsír
2 tojás sárgája
2 dl tej
3 evőkanál liszt
80 dkg lisztet
1 csomag sütőpor
2 vaniliáscukor
Krém:
A kikapart tészta morzsa,
15 dkg margarin
2 dkg kakaó
3 evőkanál baracklekvár
Diszitéshez
1 mandula aroma
1 vérnarancs aroma
nagyobb szemű kristálycukor
30 dkg porcukrot 20 dkg zsírt 2 tojás sárgáját 2 dl tejet 3 evőkanál lisztet habosra keverünk. Hozzáadunk 80 dkg lisztet 1 csomag sütőport 2 vaniliáscukrot. Jól összedolgozzuk majd tetszőleges nagyságú gombócokat formálunk és halványsárgára sütjük./ Dió nagyságú a legtakarosabb /
Miután kihűlt hegyes késsel a közepét kikaparjuk.
Töltelék :
A kikapart tészta morzsát 15 dkg margarint ,2 dkg kakaót ,ízlés szerint rumot
de nem fontos,3 evő kanál barack lekvárt jól összedolgozunk.
A kikapart félgömböket a masszával megtöltjük, kettőt összeragasztunk, majd
egyik felét mandula aromába a másik felét vérnarancs aromába mártjuk utána
pedig kristálycukorba forgatjuk. Az aromát hígíthatjuk kevés vízzel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.