Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Őszibarack

felvitel dátuma: 2011-02-22 22:20:46       mai nézettség: 2       nézettség: 821
részletes recept
Őszibarack
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta:

30 dkg porcukor

20 dkg zsír

2 tojás sárgája

2 dl tej

3 evőkanál liszt

80 dkg lisztet

1 csomag sütőpor

2 vaniliáscukor

Krém:

A kikapart tészta morzsa,

15 dkg margarin

2 dkg kakaó

3 evőkanál baracklekvár

Diszitéshez

1 mandula aroma

1 vérnarancs aroma

nagyobb szemű kristálycukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

30 dkg porcukrot 20 dkg zsírt 2 tojás sárgáját 2 dl tejet 3 evőkanál lisztet habosra keverünk. Hozzáadunk 80 dkg lisztet 1 csomag sütőport 2 vaniliáscukrot. Jól összedolgozzuk majd tetszőleges nagyságú gombócokat formálunk és halványsárgára sütjük./ Dió nagyságú a legtakarosabb /
Miután kihűlt hegyes késsel a közepét kikaparjuk.
Töltelék :
A kikapart tészta morzsát 15 dkg margarint ,2 dkg kakaót ,ízlés szerint rumot
de nem fontos,3 evő kanál barack lekvárt jól összedolgozunk.
A kikapart félgömböket a masszával megtöltjük, kettőt összeragasztunk, majd
egyik felét mandula aromába a másik felét vérnarancs aromába mártjuk utána
pedig kristálycukorba forgatjuk. Az aromát hígíthatjuk kevés vízzel.

Szakács: garden


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*