Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Őszibarack *

felvitel dátuma: 2016-01-05 19:30:33       mai nézettség: 1       nézettség: 787
részletes recept
Őszibarack *
Hozzávalók 8 személyre:

Tészta:

30 dkg kristálycukor

25 dkg ráma vagy 20 dkg zsír*zsírral jobb*

tojás sárgája

2 dl tej

1 kk.szódabikarbóna

3 ek.liszt

75 dkg liszt
Morzsa:

1 dl tej

10 dkg ráma

10 dkg kristálycukor

2 ek.kakaó

4 ek baracklekvár(házi)

1 marék darált dió

1/2 üvegecske rumaroma esetleg több

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A 30dkg cukrot,25dkg rámát,2tojás sárgáját habosra kavarni, majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés után 75dkg liszttel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegített sütőben 170-180 C-féltakarékon 15 perc kb. ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)Még melegen kikaparjuk a belsejét...(kiskanállal).
Ezt a morzsát leöntjük 1dl langyos tejjel.A 10 dkg vajat habosra kavarunk 10 dkg cukorral(ha sötétebb krémet szeretnénk ,akkor a 10 dkg vajat olvasztjuk fel és úgy adjuk a masszához), 2ek.kakaóval, 4ek. baracklekvárral,marék darált dióval tovább kavarjuk. 1/2 üvegecske rumaromát tehetünk bele,majd a morzsát hozzáadjuk.
Ezzel töltjük a kikapart tészta közepét. Kettőt összeillesztünk majd langyos tejbe mártjuk, utána vérnarancs aromával vagy császárkörte aromával ecsetelünk,cukorban megforgatjuk. Bukszus levelekkel lehet díszíteni a barackokat.Fém dobozva zárva ,hűvös helyen sokáig eláll.Nagyon Finom!!!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*