Hugi, ezek nagyon szépek, én sem tudnék ellenállni:))))
hozávalók:30 dkg. cukor,20 dkg. zsír,2 tojás,75 dkg.liszt,2 cs. sütőpor.2 dl tej
töltelék:4 dl. tej,15 dkg. darált dió,20 dkg. cukor,
egykis kristály cukor a beforgatáshoz
a cukrot a zsirt a tojás sárgáját,a tejet jól kikeverjük, utána bele tesszük a lisztet a sütőport,és össze gyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk belőle,és világosra sütjük.Közepét kiskanállal kikaparjuk.
a töltelékhez valókat felfőzzük, bele tesszük a kikapart tésztát ,jól elkeverjük,egykis rummal ízesithetjük. Ezzel töltjük meg a kikapart gombócokat. Egymáshoz nyomjuk őket ,hogy ragadjanak össze. A tojás fehérjét felverjük, megkenjük ecsettel a gombócókat, majd kristálycukorba forgatjuk. Meggy aromával, vagy étel festékkel színezhetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.