Szerintem guszta, és Gyorsan el készíthető, mellesleg még finom is !!!!
Piskótához:
Krémhez:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban. Hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük vele. Ezután következik a tojások sárgája. Ezekkel is szépen keverjük tovább. Hozzáadjuk az őrölt mandulát és a prézlit és a sütőport. Jól elkeverjük.
A tepsi aljára tesszük az ostyalapokat. A piskótamasszát erre öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
A réteslisztet és a vaníliás cukrot beleöntjük egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe. A tejet kimérjük a Konyhaművész Mérőkancsóval és kicsinyenként a liszthez öntjük, amit szép simára kikeverünk. Tűzre tesszük és megfőzzük jó sűrű péppé. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
E közben kikeverjük a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával.
Mikor a pép kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
A piskóta tetejére kenjük a krémünket a Mesterfogás Szilikon Keverővel.
A TurbóAprítóban durvára darálunk mandulát. A Mesterszakács teflonbevonatú kis Serpenyőt előmelegítjük és megpirítjuk benne a mandulát. Ezt is hagyjuk lehűlni. Mikor kihűlt a pirított mandula, a krém tetejére szórjuk, és még szórunk közéje reszelt csokoládét is.
Forrás: Vasárnap az asztalon - A vasárnap receptes könyve
Az olvasók legjobb receptjei Héger Rudolffal
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.