Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Ostyás sütemény

felvitel dátuma: 2012-05-13 10:00:14       mai nézettség: 2       nézettség: 5566
részletes recept
Ostyás sütemény
Hozzávalók 8 személyre:

Barna rész:

  2 darab nagy méretű ostyalap

6 db tojás

14 evőkanál cukor, 25 dkg margarin

1 evőkanál kakaó

10 dkg dió

1 cs. vaníliáscukor

10 dkg mazsola

Fehét rész:

20 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 citrom leve

1 db ostyalap

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Az összedarabolt diót összekeverjük a többi száraz alkotórésszel.

A 6 tojást a cukorral addig főzzük, amíg elolvad a cukor./Kb. 5 perc./Beletesszük az összedarabolt margarint, majd beleöntjük a többi hozzávalót, egyszerre.Csak elkeverjük, nem főzzük.

Rákenjük a levétel után az ostyalapra, befedjük egy másik ostyalappal, lepréseljük, hűlni hagyjuk.

Fehér krém: a margarint alaposan kikeverjük a porcukorral apránként hozzáadjuk a citromlevet.

A fehér krémet a 3. ostyalap sima felére kenjük, ráborítjuk a barna rész ostyalapjára.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 zita_urszan 2012 május 13

ez nagyon finom lehet de a feher kremet mire teszxem

0/10 Makány Aranka 2012 május 13

A 3. ostyalapra.

0/10 marika 2012 május 24

nagyon fincsi lehet! elmentem, köszi! :)

9/10 Bíró Ignác 2012 július 26

Végre mákos süti!Ráadásul különleges,gyors,és biztosan ízletes is.

3/10 Kiss Viktória 2015 november 5

A recept hibás. Míg a képen szerepel a háztartási keksz, a receptben nem. Anélkül pedig egy folyós csokiszósz lesz, amivel semmit nem lehet megkenni. Keksszel együtt jó, esetleg ajánlanám a receptben is feltüntetni a mennyiségével együtt.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*