Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 15 csütörtök Zsófia, Szonja névnapja

Főoldal » Oroszkrémtorta

felvitel dátuma: 2013-05-05 10:12:34       mai nézettség: 1       nézettség: 789
részletes recept
Oroszkrémtorta
Hozzávalók 12 személyre:

tojás, liszt, cukor, sütőpor, tejszin, mazsola, rum, barackbefőtt, vaniliáscukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

 

Oroszkrém torta 

Piskótához:
- 8 tojás
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 1 cs. sütőpor
- csipet
Krém:
- 5 tojássárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek tej
- 3 dl tejszín
- 5 ek porcukor
- 2 tk porzselatin
- mazsola (elhagyható)
- rum
- barackbefőtt
- víz
Mázhoz:
- 5 dl tejszín
- 2 cs. vaníliás cukor
Elkészités: 1. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral és a csipet sóval, majd keverd bele a lisztet és a sütőport is.
2. A tojásfehérjéből verj kemény habot és óvatosan forgasd az előbb masszába, majd 24-26 cm-es tortaformába süsd készre a piskótát és vágd lapjában 3 részre, vagy ha a vágás még nehezen megy, süsd ki 3 részben.
3. Oldd fel a zselatint kevés vízbe, a mazsolát pedig áztasd be ízlés szerint rumba.
4. Keverd össze alaposan a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd lassú tűzön főzd és add a meleg krémhez a zselatint és a mazsolát.
5. Amíg hűl, kevergesd meg és forgasd bele a keményre vert tejszínt. 
6. Tedd hűtőbe, de ne hagyd teljesen megdermedni és tegyél félre a krémből 2-3 evőkanálnyit.
7. A többi krémből kend meg a legalsó lapot, szórd meg a felkockázott barackkal, majd jöhet a második lap, ismét egy kis krém, barack és végül a harmadik lap. 
8. A félretett krémmel kend meg vékonyan a torta tetejét és oldalát, majd 1-2 órára tedd hideg helyre.
9. A 2 cs. vaníliás cukrot a tejszínnel verd kemény habbá, vond be vele a tortát és díszítsd ízlés szerint.
 
 

Szakács: Szimonetta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*