El0készítettem nagyon ízlett a családnak.Köszi a receptet!
Tészta: (kerek tortaformához)
6 db tojás
12 evőkanál liszt
12 evőkanál kristálycukor
1 csomag van.cukor
1 csomag sütőpor (elhanyagolható)
Töltelék:
1 csomag van.pudingpor
5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
5dl tejszín
mazsola
rum
1 doboz barackkonzerv
1, Elékszítem a piskótát. 180 fokon kb. 30-40 percig sütöm vagy tűprobáig.
2. A mazsolát beleteszem egy lábosba és annyi vizet engedek rá,hogy bőségesen ellepje és felforralom.
Miután felforrt tegyük a mazsolát szűrűbe és mossuk meg és tegyük félre hűlni.
A barckot megmosom és apró darabokra felvágom.
3. Még sül a piskóta, közben 5 dl tejből, kristálycukorból megfőzöm a pudingot.
A pudingot folyamatosan keverem még ki nem hűl, hogy ne legyen csomós.
Ha mégis az lenne, akkor robotgéppel érdemes átveretni, hogy sima legyen a pudingunk.
4. Kemény habbá felverem a tejszínt és kihűlt pudingot belekeverem.
5. Miután megsült a piskóta és kihűlt 3 egyenlő részre felvágom.
Az alsó lapot meglocsolom rummal,mazsola és a barack 1/3-át ráteszem és végül kenek rá tejszínes krémet.
A következő lapnál ugyanígy járok el.
A végén az egész tortát bekenem a tejszínes krémmel és ízlésnek megfelelően díszítem.
Jó étvágyat kívánok a süteményhez :)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.