Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 14 hétfő Tibor névnapja

Főoldal » Oroszkrémtorta

felvitel dátuma: 2011-07-20 16:20:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1804
részletes recept
Oroszkrémtorta
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta: (kerek tortaformához)

6 db tojás

12 evőkanál liszt

12 evőkanál kristálycukor

1 csomag van.cukor

1 csomag sütőpor (elhanyagolható)

Töltelék:

1 csomag van.pudingpor

5 dl tej

4 evőkanál kristálycukor

5dl tejszín

mazsola

rum

1 doboz barackkonzerv

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

1, Elékszítem a piskótát. 180 fokon kb. 30-40 percig sütöm vagy tűprobáig.

2. A mazsolát beleteszem egy lábosba és annyi vizet engedek ,hogy bőségesen ellepje és felforralom.
Miután felforrt tegyük a mazsolát szűrűbe és mossuk meg és tegyük félre hűlni.
A barckot megmosom és apró darabokra felvágom.

3. Még sül a piskóta, közben 5 dl tejből, kristálycukorból megfőzöm a pudingot.
A pudingot folyamatosan keverem még ki nem hűl, hogy ne legyen csomós.
Ha mégis az lenne, akkor robotgéppel érdemes átveretni, hogy sima legyen a pudingunk.

4. Kemény habbá felverem a tejszínt és kihűlt pudingot belekeverem.

5. Miután megsült a piskóta és kihűlt 3 egyenlő részre felvágom.
Az alsó lapot meglocsolom rummal,mazsola és a barack 1/3-át ráteszem és végül kenek tejszínes krémet.
A következő lapnál ugyanígy járok el.
A végén az egész tortát bekenem a tejszínes krémmel és ízlésnek megfelelően díszítem.

étvágyat kívánok a süteményhez :)!

Szakács: Réki


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Hermanné Kata 2012 május 22

El0készítettem nagyon ízlett a családnak.Köszi a receptet!

0/10 Hermanné Kata 2012 május 22

El0készítettem nagyon ízlett a családnak.Köszi a receptet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*