tojás, liszt, cukor, sütőpor, barackbefőtt, mazsola, citrom, tej, rumaroma, zselatin, tejszin, ételszinezék
Oroszkrémtorta... (Kicsit szinesben!)
3x3 tojásból 3 piskótalapot készitünk. (3 tojásfehérjét habosra keverünk 3 kanál kristálycukorral. Közben egyenként belekeverjük a 3 tojássárgáját is. 3 kanál lisztet összekeverünk fél cs sütőporral, majd hozzávegyitjük a felvert habhoz. Tortasütőben megsütjük.)
Krém: 1 doboz barackbefőttet kockára vágunk, illetve 10 dkg mazsolát, 2 citrom reszelt héját, fél rumaromában beáztatunk.
5 tojássárgáját, 1 cs zselatint, 6 kanál porcukrot, 2 vaniliáscukrot 2 dl tejben felfőzünk. Kihütjük. 3 dl tejszint jó kemény habbá verünk, majd a felfőzött krémhez keverjük. Belerakjuk a barackbefőttet, illetve a citromhéjjal összekevert mazsolát. Megtöltjük a lapokat. A tortánkat tejszinhabbal diszitjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.