A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval cukor felével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot,a sárgáját, az olajat , a sütőport, , a vizet és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk. Előmelegitett sütőben 175 fokon alul felül sütésen sült 25 percig. Ezt a piskótát kétszer sütöttem meg
5 egész tojást egy fém edénybe teszek, hozzáadok 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba teszem, amibe annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszek, beleérjen a vízbe, és így jó sûrûre fõzöm, de közbe állandóan kell keverni, az eredeti recept habverõt ír én csak keverni szoktam egy fõzõkanállal. 2,5 dkg zselatint /én Horváth Rozit használok/ 1,5 dl tejbe belekeverem, és addig melegítem, amíg elolvad a zselatin, ne forrjon a tej, ha elolvadt a zselatin beleszûröm a krémbe. A tûzrõl leveszem és kevergetem, míg ki nem hûl, amikor már csak langyos akkor hozzáadok 3 dl kemény habbá vert tejszínt. Hideg helyre teszem, gyakran kevergetem, ne álljon össze, de már kezdjen keményedni a krém, csak akkor teszem a tésztába(marisom receptjéből néztem a krémet )
A piskótákat három felé vágtam,megtöltöttem a krémmel,külsejét bevontam vékonyan vajkrémmel,fondantal díszítettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.