Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Oroszkrém torta

felvitel dátuma: 2013-10-06 16:57:10       mai nézettség: 1       nézettség: 1483
részletes recept
Oroszkrém torta
Hozzávalók 6 személyre:
Piskóta:
12 darab tojás
12 evőkanál porcukor
12 evőkanál liszt
2 dl olaj
1 csomag sütőpor

Krém:
6 evőkanál cukor
20 dkg rumba áztatott mazsola (én van amikor teszek bele kandírozott gyümölcsöt is, és a mazsolával együtt a rumba áztatom.)
6 dl tejszín (legjobb a Meggle cukrászhab)
2 csomag vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 45 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
Piskóta elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (akkor amikor már szinte elkezd emelkedni a hab felfelé legmagasabb fokozaton ha verjük kb 6-7 perc) egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet (ne nagyon törjük össze a habot, én kb. 5 részletben adom hozzá a lisztes keveréket és folyton elkeverem). Kapcsos tortaformának először a palástját vonjuk be sütőpapírral úgy hogy felfele lógjon ki belőle bőven, majd a torta formát zárjuk össze ezután az alját béleljük ki sütőpapírral, majd beleöntjük a piskóta tésztát. kicsit megrázzuk a formát hogy egyenletes legyen. 180 °C légkeverésen sütjük a középső rácson. Ha kihűlt a piskóta 3 felé vágjuk.

Krém elkészítése:
A pudingot megfőzzük a szokásos eljárás szerint, majd elvesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni néha kevergessük meg, hogy ne legyen csomós illetve ne bőrösödjön be. Amikor kihűlt a felvert tejszínhab felét add hozzá és kend meg a piskóta lapokat majd szórd meg rumos mazsolával, ezután jöhet a tejszínhab, majd a következő lapnál ismételjük meg ugyan ezt. A tortát kívülről vonjuk be tejszínhabbal és ízlés szerint díszítsük.
Szakács: Barbus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*