Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » Orosz krémtorta, ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2019-01-01 15:39:13       mai nézettség: 1       nézettség: 732
részletes recept
Orosz krémtorta, ahogy én készítem
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
3 ek. eritrit, vagy cukor
5 ek. liszt 
csipet só
1 tk sütőpor

Krém:
3 dl tej
1 cs. vaníliás puding
1 mk. vanília paszta
12 dkg. eritrit, vagy cukor
2 tojás
3 dl. tejszín
1 csapott ek. zselatinpor
10 dkg. kandírozott gyümölcs
3 ek. mazsola
1 tk. rumaroma
kb. 5 dkg. darált dió
csipet só
díszítéshez, friss gyümölcs

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
Elkészítés piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval és az édesítővel felverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is tovább verjük, majd a sütőporral átszitált lisztet fakanállal belekeverjük és 175 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbát alkalmazzunk, ha nem ragad a masszából rá semmi, akkor kész, kivesszük a sütőből és hűtjük.
Krém elkészítése:
Először a mandulát áztassuk be a kevés vízzel hígított rumaromába.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját verjük fel, a pudingot keverjük össze kevés tejjel, majd keverjük egybe a tojássárgákkal.
A maradék tejet tegyük fel főni 8 dkg. édesítővel, a vaníliával, majd adjuk hozzá a pudingos keveréket, folyamatos keverés mellett főzzük össze.
A tojásfehérjét csipet sóval verjük habbá és a még forró krémmel keverjük össze, majd hűtsük.
A zselatinport fél dl. meleg vízben oldjuk fel, a tejszínhabot a megmaradt 4 dkg. édesítővel verjük kemény habbá, majd a 3/4-ed részét keverjük a krémhez, amibe időközben belekevertük a kandírozott gyümölcsöt és a mazsolát.
A maradék tejszínt félretesszük a díszítéshez.
Összeállítás:
A tortalapot 3 felé vágjuk, majd a krémből annyit kiveszünk, ami a teteje és oldala vékony bevonásához elég, a többi krémet kettéosztjuk és a lapok közé töltjük, majd a tetejét és oldalát is bevonjuk.
A díszítéshez, ledaráljuk a diót, majd az oldalát bevonjuk vele, a tetejét tejszínhabbal, idénygyümölccsel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
 
Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*