Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Orja leves

felvitel dátuma: 2014-08-03 18:57:53       mai nézettség: 2       nézettség: 2391
részletes recept
Orja leves
Hozzávalók 4 személyre:
0.7 kg karaj csont
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db zellergumó
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
10 szem bors
1 ízlés szerint
1 szál zellerzöld
3 szem szegfűbors
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 150 perc
Elkészítés:
A csontot, a rajta maradt hússal, annyi hideg vízben ami éppen ellepi, kevés sóval felteszem főni. Ha felforrt, a habbal együtt leöntöm ezt a vizet
Újra felöntöm 2 liter hideg vízzel és kevés sóval, forrásig hevítem. A még keletkező habot leszedem, majd egy órán keresztül, gyöngyöző forrással főzőm
Egy óra múlva beleteszem a fűszereket, a felaprított zöldségeket és újabb egy órán át főzöm
Ha kész, a húsos csontot külön tálalom. Tálalás előtt a levest 15 percet pihentetem.
csigatésztát  enyhén sós vízben kifőzöm és külön tálalom.
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*