Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Óriási tejszínes,barackos túrótorta

felvitel dátuma: 2011-11-29 18:32:09       mai nézettség: 2       nézettség: 1949
részletes recept
Óriási tejszínes,barackos túrótorta
Hozzávalók 8 személyre:

AZ ALJA:

30 dkg darált keksz

15 dkg porcukor

15 dkg vaj

Kevés rum vagy tej

A  TÖLTELÉKHEZ:

1 kg magyar tehéntúró

2 csomag vaníliás cukor

fél liter Hulala tejszín

30-40 dkg porcukor (vagy több,vagy kevesebb ízlés szerint)

1 doboz felezett barack konzerv aprítva

2 csomag zselatin

DÍSZÍTÉS:

piskótamorzsa,csokis tortadara

1 kapcsos tortaforma

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Az alját készítjük el először.A hozzávalókat összegyúrjuk.Készítésekor a tej illetve a rum lágyításhoz kell,de a végeredmény közepesen kemény tészta legyen.Ezt egyenletesen belenyomkodjuk a kapcsos tortaformába(esetleg kibéleljük sütőpapírral),majd amíg a krémet készítjük,betesszük a hűtőbe.

A porcukrot,vaníliás cukrot a túróval elkeverjük. A tejszínhabból 4 dl-t kimérünk , keményre felverjük és a túróhoz keverjük,majd a lecsöpögtetett aprított barackot is .A zselatint 8 evőkanálnyi vízzel elkeverjük majd hozzákeverjük a tejszínes túrókrémhez ,és ha ez kész betöltjuk a tortaformába az elkészült krémet.Néhány óráig állni hagyjuk.Én este csináltam ezt a fázist és másnap folytattam az alábbiakkal.

 A formából kivesszük a süteményt,oldalát bevonjuk a piskótamorzsával tetejét pedig a maradék 1 dl felvert tejszínnel

Szakács: Katca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 november 29

Jól néz ki! Én szeretem a túrót:-)!

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2011 december 1

Köszi Hani!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*