Jól néz ki! Én szeretem a túrót:-)!
AZ ALJA:
30 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
Kevés rum vagy tej
A TÖLTELÉKHEZ:
1 kg magyar tehéntúró
2 csomag vaníliás cukor
fél liter Hulala tejszín
30-40 dkg porcukor (vagy több,vagy kevesebb ízlés szerint)
1 doboz felezett barack konzerv aprítva
2 csomag zselatin
DÍSZÍTÉS:
piskótamorzsa,csokis tortadara
1 kapcsos tortaforma
Az alját készítjük el először.A hozzávalókat összegyúrjuk.Készítésekor a tej illetve a rum lágyításhoz kell,de a végeredmény közepesen kemény tészta legyen.Ezt egyenletesen belenyomkodjuk a kapcsos tortaformába(esetleg kibéleljük sütőpapírral),majd amíg a krémet készítjük,betesszük a hűtőbe.
A porcukrot,vaníliás cukrot a túróval elkeverjük. A tejszínhabból 4 dl-t kimérünk ,jó keményre felverjük és a túróhoz keverjük,majd a lecsöpögtetett aprított barackot is .A zselatint 8 evőkanálnyi vízzel elkeverjük majd hozzákeverjük a tejszínes túrókrémhez ,és ha ez kész betöltjuk a tortaformába az elkészült krémet.Néhány óráig állni hagyjuk.Én este csináltam ezt a fázist és másnap folytattam az alábbiakkal.
A formából kivesszük a süteményt,oldalát bevonjuk a piskótamorzsával tetejét pedig a maradék 1 dl felvert tejszínnel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.