TÖLTELÉK:
CSOKOLÁDÉS GANACHE:
Forrás: http://webcukraszda.hu/oreo-kekszes-sajttorta-szelet/
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Sütőpapírral béleljünk ki egy 20 × 20 cm-es magas falú tepsit vagy sütőformát úgy, hogy a papír bőségesen túlérjen rajta, mert így tudjuk majd könnyedén kiemelni. Ilyen tepsi híján inkább válasszunk valamivel nagyobb méretűt, illetve egy kerek kapcsos tortaforma is egész jól megteszi.
Az alaphoz konyhai robotgépben aprítsuk morzsává a kekszet, majd csorgassuk rá az olvasztott vajat és keverjük tovább a géppel, amíg jól elkeveredik és nagyjából masszává össze nem áll. Az így elkészült keveréket nyomkodjuk a tepsi aljába, majd süssük elő 10 percig. (A sütőt hagyjuk bekapcsolva továbbra is.)
Amíg az alap sül, a töltelékhez kézi mixerrel keverjük simára a krémsajtot (kb. 2 perc közepes fokozaton), majd apránként adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük egészen addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, dolgozzuk ki jól mindegyikkel. A tál széléről is kapargassuk le néha az odakerült krémet. Keverjük hozzá a tejfölt és a vaníliát is, dolgozzuk ki jó alaposan.
Ezután óvatosan forgassuk bele a durvára tördelt kekszeket. Az így elkészült krémet töltsük az alapra, simítsuk el egy spatulával a tetejét, majd süssük kb. 40-50 percig, amíg a szélén körben megszilárdul, de a közepe még lágyabb. Szinte nyersnek tűnik,de ha kihűl olyan lesz,mint a krém.
Miután elkészült, hagyjuk szobahőmérsékleten, rácsra téve hűlni kb. 2 óra hosszáig, majd folpackkal lefedve tegyük hűtőbe legalább 3 órára, de legjobb egész éjszakára.
Ha van kedvünk, bevonhatjuk a tetejét a kedvenc csokoládékrémünkkel, de ez akár el is maradhat. Én így szoktam készíteni
Ganache: Tördeljük össze a csokoládét egy keverőtálba, és tegyük félre. A tejszínt a cukorral egy kisebb lábasban melegítsük fel egészen addig, amíg még éppen nem kezd el forrni, majd vegyük le a tűzről és öntsük a tördelt csokoládéra. Kevergessük egy fakanállal egészen addig, amíg szép sima, egynemű krémet kapunk. Picit hűlhet (vagyis sűrűsödhet), majd ezzel vonjuk be a sajttorta tetejét. Tegyük hűtőbe még egy kis időre, hogy megdermedjen.
Tálaláskor a sütőpapír segítségével emeljük ki a formából és melegített ,minden vágás után letörölt késsel szeleteljük. Lefedve, hűtőben 4 napig eltartható.
Forrás: http://webcukraszda.hu/oreo-kekszes-sajttorta-szelet/
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.