Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Omlós sajtos korongok

felvitel dátuma: 2011-10-20 21:32:17       mai nézettség: 2       nézettség: 3124
részletes recept
Omlós sajtos korongok
Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg roquefort vagy gorgonzola sajt (de készítheto csak trappista sajtból)

25 dkg liszt

10 dkg hideg vaj

5 dkg dió, kis darabokra vágva (elhagyható)

2 tojás

1 kk

1 kk frissen orolt fekete bors

1 kk cayenne bors (kihagyható)

 

A kenéshez:

1 tojássárgája

1 ek tej

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 18 perc

Elkészítés:

A lisztben elvegyítjuk a sót, a borsot és a cayenne borsot.

A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk.

Az osszes hozzávalót a robotgépbe tesszuk és a dagasztókarral osszedolgoztatjuk. (Ha nincsen robotgépunk, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát.)

A tésztát megfelezzuk és enyhén lisztes kézzel két, kb. 3-4 cm átméroju hengert formálunk. Mindkét tésztahengert folpackba csomagoljuk és hutobe tesszuk kb. 1 órára.

A pihentetési ido leteltével a tésztahengereket 1 cm széles korongokra vágjuk, a korongokat sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk. (Kb. 30 korong lesz a fenti mennyiségbol.) Tetejuket megkenjuk a tejjel elkevert tojássárgájával.

Légkeverésen 180 fokos sutoben kb. 15-20 perc alatt aranyszínure sutjuk.

 

Megjegyzés: a sutopapírt kenjuk meg margarinnal. Nekem alul-felul sutom van, de 180 fokon sutottem én is :D

 

(Eredeti recept, a Nosalty háziasszonyától, Petrától.)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 október 21

Finom lehet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*