Finom lehet!
15 dkg roquefort vagy gorgonzola sajt (de készítheto csak trappista sajtból)
25 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg dió, kis darabokra vágva (elhagyható)
2 tojás
1 kk só
1 kk frissen orolt fekete bors
1 kk cayenne bors (kihagyható)
A kenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej
A lisztben elvegyítjuk a sót, a borsot és a cayenne borsot.
A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk.
Az osszes hozzávalót a robotgépbe tesszuk és a dagasztókarral osszedolgoztatjuk. (Ha nincsen robotgépunk, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát.)
A tésztát megfelezzuk és enyhén lisztes kézzel két, kb. 3-4 cm átméroju hengert formálunk. Mindkét tésztahengert folpackba csomagoljuk és hutobe tesszuk kb. 1 órára.
A pihentetési ido leteltével a tésztahengereket 1 cm széles korongokra vágjuk, a korongokat sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk. (Kb. 30 korong lesz a fenti mennyiségbol.) Tetejuket megkenjuk a tejjel elkevert tojássárgájával.
Légkeverésen 180 fokos sutoben kb. 15-20 perc alatt aranyszínure sutjuk.
Megjegyzés: a sutopapírt kenjuk meg margarinnal. Nekem alul-felul sutom van, de 180 fokon sutottem én is :D
(Eredeti recept, a Nosalty háziasszonyától, Petrától.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.