A vajat habosra keverjük a porcukorral és a citromhéjjal. Apránként hozzáadjuk a tojás sárgáját és az egész tojást, majd belegyúrjuk a lisztet.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk és kisodorjuk.
A tekercseket 10-10 darabra vágjuk.
A darabokból golyókat formázunk, és a tepsibe tesszük őket.
Lisztezett fakanállal minden golyóba mélyedést nyomunk, a mélyedésekbe pedig kis ribizli dzsemet (tetszés szerintit) teszünk.
Közepes hőfokon 10-15 percig sütjük.
Amikor megsült, a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és hűlni hagyjuk.
Megjegyzés: A süteményeket teljesen kihűtve dobozban sokáig eltarthatjuk.
(Eredeti recept alapján)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.