Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé

felvitel dátuma: 2011-11-09 16:48:51       mai nézettség: 1       nézettség: 2741
részletes recept
Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé
Hozzávalók 6 személyre:

A olívás csirkecombokhoz:

6 db csirkecomb kicsontozva / egész csontos csirkecomb is /

1 kis üveg olíva bogyó

1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring

szárnyas fűszerkeverék

őrölt bors

1/2 dl olíva olaj

A töltött paprikákhoz:

6 db paprika

20 dkg fetasajt

5 dk margarin

2 ek.finom liszt

3 dl tej

őrölt fehér bors

só / ha szükséges /

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A fetasajtot villával szétnyomkodjuk. A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A csirkecombokat besózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, rozmaringgal és két evőkanállal az olívabogyó levéből. A páclét a csirkére öntjük és legalább egy órát hűtőben állni hagyjuk. A legjobb, ha a pácolást előző nap végezzük. A paprikákat félbevágjuk és a magházat kivágjuk.

Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük forró tejjel, ízesítjük őrölt borssal és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A besamelből a feta sajthoz keverünk annyit,hogy krémes állagú legyen majd habzsákkal a paprikákba töltjük. A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, és fóliával letakarva, 30-35 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és még k.b. 20 percig sütjük. Az utolsó 10 percben szórjuk  rá az olívabogyót, és együtt sütjük. A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk. Aki nem szereti a hideg köretet a betöltött paprikákat meg is sütheti.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Helga 2011 november 9

Nagyon klassz:) Mentem is:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*