Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény
A tésztához:
1 kg alma
4 tojás
18 dkg porcukor
víz
20 dkg liszt
sütőpor
kakaó
A krémhez:
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag vaníliás puding
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd alufóliával kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a szeleteket.Az alufóliát gyengén bevajazzuk.
Kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, 3 evőkanál vízzel, hozzáadjuk lisztet, 1 evőkanál sütőport, majd a tojások felvert habját beleforgatjuk.
A tésztát kétfelé vesszük, feléhez kakaót keverünk. Először a sárga, majd a barna masszát öntjük az almára. 180 fokon tűpróbáig sütjük. -Ezt ki is hagyhatjuk-.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejjel megfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez. A kihűlt süteményt kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és az almás részre tesszük a krémet.
A máz hozzávalóit gőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.
Minden évben járunk, szedd magad almát akcióra. Gyakran kell átválogatni. Remek felhasználása a kissé sérült almáknak ehhez az ízletes süteményhez.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.