Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Olga almás

felvitel dátuma: 2013-02-10 05:16:44       mai nézettség: 1       nézettség: 2010
részletes recept
Olga almás
Hozzávalók 1 személyre:

    A tésztához:

    1 kg alma

    4 tojás

    18 dkg porcukor

    víz

    20 dkg liszt

    sütőpor

    kakaó

    A krémhez:

    25 dkg vaj

    18 dkg porcukor

    5 dl tej

    2 csomag vaníliás puding

    A mázhoz:

    10 dkg étcsokoládé

    5 dkg vaj

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd alufóliával kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a szeleteket.Az alufóliát gyengén bevajazzuk.

Kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, 3 evőkanál vízzel, hozzáadjuk lisztet, 1 evőkanál sütőport, majd a tojások felvert habját beleforgatjuk.

A tésztát kétfelé vesszük, feléhez kakaót keverünk. Először a sárga, majd a barna masszát öntjük az almára. 180 fokon tűpróbáig sütjük. -Ezt ki is hagyhatjuk-.

A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejjel megfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez. A kihűlt süteményt kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és az almás részre tesszük a krémet.

A máz hozzávalóit gőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.

 

Minden évben járunk, szedd magad almát akcióra. Gyakran kell átválogatni. Remek felhasználása a kissé sérült almáknak ehhez az ízletes süteményhez.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Nyakó László Miklósné 2013 február 10

Nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény

0/10 ria 2013 február 11

ilyet készítek én is-imádom,de az alát lereszelem és így nyomkodom az alufoliára!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*