Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Olga almás

felvitel dátuma: 2012-01-19 18:31:48       mai nézettség: 1       nézettség: 3242
részletes recept
Olga almás
Hozzávalók 10 személyre:

                                       Olga almás                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 120dkg savanykás alma
   A pikótához:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
20dkg finomliszt
18dkg porcukor
8db tojás
1 csipetsó
8evökanál víz
1 evökanál kakaópor
fél csomag sütöpor
A krémhez:
500ml tej
2 cs. vaniliáspudingpor
25dkg margarin
18dkgporcukor
A tetejére:
10dkg tortabevonó
4dkg margarin
0,5dl tejszín      

      

                                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:



Az almát meg pucoljuk,magházát eltávolítjuk és vékonyra fel szeleteljük.
Egy 35x20cm-es tepsit alufóliával ki bélelünk,és a vékonyra szelt almát szorosan egymás mellé terítjük.

A piskóta tésztához a 8db tojássárgáját kikavarom a cukorral,a vízzel és a fél csomag sütőporral.A tojás fehérjét (robotgéppel) az 1csipet sóval habosra keverem,majd óvatosan össze keverem a tojássárgájával,végül apránként bele szitálom a lisztet közben folyton keverve.Ennek a felét az almára öntjük,majd a másik felébe bele keverjük a kakaóport és rákenjük a sárga masszára.Elő melegített sütőben(villany sütő 180fok)30-35 perc alatt meg sütjük( próba!).
Ha kihűlt, a süteményt egy tálcára borítjuk ekkor az alma kerül felülre,majd óvatosan le húzzuk róla a fóliát.

Közben elkészítjük a krémet:
A tejet a pudinggal símára keverjük,majd meg fözzük.Hideg vízbe állítjuk néha meg keverve le hűtjük.Azután hozzá adjuk a margarint,a porcukrot,a vaníliás cukrot, és habosra kikavarjuk.
A krémet egyenletesen elosztva kenjük az almára.

Egy lábasban vízet melegítünk,a csokoládét egytálba apró darabokra tördeljük,és rakjuk a lábas tetejére(vízgőz)majd hozzá adjuk a margarint és a tejszínt.Olvadásig melegítjük,közben kavargatjuk.Amikor kész a csokoládé,várunk amíg langyos lesz,majd kenjük a krém tetejére.
Néhány óra múlva szelhető.

Szakács: Gyöngyi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*