Olga almás
120dkg savanykás alma
A pikótához:
20dkg finomliszt
18dkg porcukor
8db tojás
1 csipetsó
8evökanál víz
1 evökanál kakaópor
fél csomag sütöpor
A krémhez:
500ml tej
2 cs. vaniliáspudingpor
25dkg margarin
18dkgporcukor
A tetejére:
10dkg tortabevonó
4dkg margarin
0,5dl tejszín
Az almát meg pucoljuk,magházát eltávolítjuk és vékonyra fel szeleteljük.
Egy 35x20cm-es tepsit alufóliával ki bélelünk,és a vékonyra szelt almát szorosan egymás mellé rá terítjük.
A piskóta tésztához a 8db tojássárgáját kikavarom a cukorral,a vízzel és a fél csomag sütőporral.A tojás fehérjét (robotgéppel) az 1csipet sóval habosra keverem,majd óvatosan össze keverem a tojássárgájával,végül apránként bele szitálom a lisztet közben folyton keverve.Ennek a felét az almára öntjük,majd a másik felébe bele keverjük a kakaóport és rákenjük a sárga masszára.Elő melegített sütőben(villany sütő 180fok)30-35 perc alatt meg sütjük(tű próba!).
Ha kihűlt, a süteményt egy tálcára borítjuk ekkor az alma kerül felülre,majd óvatosan le húzzuk róla a fóliát.
Közben elkészítjük a krémet:
A tejet a pudinggal símára keverjük,majd meg fözzük.Hideg vízbe állítjuk néha meg keverve le hűtjük.Azután hozzá adjuk a margarint,a porcukrot,a vaníliás cukrot, és habosra kikavarjuk.
A krémet egyenletesen elosztva rá kenjük az almára.
Egy lábasban vízet melegítünk,a csokoládét egytálba apró darabokra tördeljük,és rá rakjuk a lábas tetejére(vízgőz)majd hozzá adjuk a margarint és a tejszínt.Olvadásig melegítjük,közben kavargatjuk.Amikor kész a csokoládé,várunk amíg langyos lesz,majd rá kenjük a krém tetejére.
Néhány óra múlva szelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.