80 dkg.liszt
6 ek. hidegen sajtolt tökmagolaj
http://grapoilashop.hu
1 csapott ek. só
5 dkg.élesztő
csipet cukor
2 db.tojássárgája
5 dl langyos víz
tojás a kenéshez
tetejére:
tökmag,sajt, szezámmag stb.
Az élesztőt a cukorral és 2 dl langyos vízzel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Letakarva megkelesztjük,majd elnyújtjuk, 4 oldalról visszahajtjuk és újra kelesztjük.
Ha megkelt kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk ki, ízlésünk szerint esetleg csavartat,vagy csigát is készíthetünk.
Tojásfehérjével lekenjük,reszelt sajttal,szezámmaggal, tökmaggal megszórhatjuk és aranyszínűre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.