Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Olaszos Rakott krumpli

felvitel dátuma: 2012-10-23 18:34:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1667
részletes recept
Olaszos Rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg darált hús
  • 3 tojás
  • 1 kis dobozos paradicsompüré (persze a hazaival is lehet készíteni, sőt az, az igazi, mi is azzal készítettük)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk vegeta
  • 1 db babérlevél
  • Oliva olaj
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk a TW Zöldséghámozóval és a Kézvédős Konyhaművész szeletelővel vastagabb karikákra vágjuk.

Pár kanál olajat felmelegítünk egy Mesterszakács Serpenyőben (fedővel ellátottban). Átpirítjuk rajta a krumpli karikákat. Picit sózzuk, és 10 percig fedő alatt sütjük.

A tojásokat az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben keményre főzzük és a TW Tojásszeletelővel felszeljük.

A vörös és fokhagymát az Új Generációs Előkészítő Késsel megpucoljuk, beletesszük a TurbóAprítóba és apróra vágjuk.

Egy újabb Mesterszakács Serpenyőbe pici olajat teszünk, amin megfuttatjuk a hagymákat, hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy babérlevelet és megpirítjuk a húst. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és 10 percig főzzük, közben megkevergetve.

 Egy tepsit kikenünk vajjal, és a krumpli felét beleterítjük. Erre jön a hús. Ezután a felszeletelt tojás következik, majd a krumpli másik felével zárjuk a sort.

Megszórjuk a tetejét a Vegetával és sütőbe tesszük.

180 fokon szép pirosra sütjük.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://tuppervilag.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*