80 dkg finom liszt,
20 dkg rétes liszt
1 tojás
5 dkg élesztő
2 dl meleg víz
1 dl langyos tej
15 dkg párizsi
3 dl tejföl
15 dkg kukorica
0 dkg ananász kompót
10 dkg gomba
15 dkg sajt
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pizzakrém
2 dkg cukor
2 evő kanál étolaj
3 dkg só
Liszteket egy mély tálba öntjük kissé összekeverjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, rá a sót, cukrot.
Erre öntjük a tejet és 3 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vízet, tojást, ezt jól összedolgozzuk és végül az étolajat ezt is jól beledolgozzuk, majd kissé a tetejét liszttel megszórjuk, és kelni hagyjuk fél órát.
TÖLTELÉK:
A tejfölbe beletesszük a pizzakrémet, a 3 gerezd zúzott fokhagymát.
A párizsit aprókockára vágjuk, a sajtot lereszelkük, gombát kiskockára vágjuk, és az ananászt is úgyszintén.
Majd a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk és két cípót formálunk belőle.
Az egyiket tálba visszatesszük, míg a másikat lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük tejföllel, majd rászórjuk fele hozzávalókat, a sajt kivételével.
Ezt feltekerjük szorosan és kétújjnyi szélesre szeleteljük.
Enyhén zsírozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de kissé mindegyik alját összecsípjük, hogy ne follyon ki a töltelék belőle.
Ugyanígy járunk el a másik tésztával is, végül a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk.
Majd előmelegített sütőben teljes lángon készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.