Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Könnyű » Olasz szendvics

felvitel dátuma: 2011-12-20 11:39:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1677
részletes recept
Olasz szendvics
Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipetnyi
  • 2 dkg vaj
  • 1,25 dl meleg víz
  • 12 szelet sonka
  • krémsajt
  • keménysajt
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
  1. A sütőporos, sós lisztet elmorzsoljuk a vajjal, amíg nem lesznek benne vajdarabkák.
  2. Hozzáöntjük a meleg vizet, és addig gyúrjuk, amíg összeáll, majd fóliába csomagoljuk, és fél órát a hütőben pihentetjük.
  3. Miután lejár az idő, a tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyik kis adagból egy lisztezett felületen laskavékony téglalap alakot nyújtunk ( odafigyelni, hogy a hosszabb része akkora legyen, mint a tepsi, amibe szándékozunk beletenni sülni).
  4. A lapot megkenjük vékonyan krémsajttal, ráhelyezzük egymás mellé 3 sonkaszeletet, ezekre sajtszeleteket.
  5. Hosszanti irányban feltűrjük, így egy hengert kapunk, amiket a végeit benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt.
  6. Ugyanezt a műveletet megismeteljük a többi adag tésztával is.
  7. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép barna foltos lesz, mint a pizzának.
Szakács: Kata


Film link: http://kataakonyhaban.blogspot.com/2011/10/olasz-szendvics.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*