3 kg paradicsom
8-10 gerezd fokhagyma
egy nagy csokor bazsalikom
egy fej hagyma
só, bors, oregánó, olívaola
A paradicsomokat megmosom, meghámozom, feldarabolom, és egy tálba teszem. A hagymát és a fokhagymát megpucolom. Egy nagy lábasban, amiben elfér az összes anyag, olajat hevítek, beledobom az apróra vágott (vagy lereszelt) fokhagymát, és belemorzsolom a szárított oregánót (2 tk). Mielőtt a fokhagyma elkezd megpirulni, ráöntöm a paradicsomot és beleteszem a hagymát egészben
Megvárom, míg elkezd forrni, ezután lassú tűzön főzöm 2,5-3 órán át, míg körülbelül a kétharmadára/felére sűrűsödik a szósz. Félidőben sózom, borsozom. Amikor kész, beleteszem az apróra vágott bazsalikomleveleket, összekeverem, és egy merőkanállal az üvegekbe merem, míg meg nem telnek, majd egy kevés olívaolajat öntök rá. Szorosan rácsavarom az üvegekre a tetőt, fejre állítom és alaposan bebugyolálva az összeset egy plédbe, félreteszem két napra, hogy lassan hűljenek ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.