Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Olasz paradicsomszósz

felvitel dátuma: 2013-09-14 17:45:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1173
részletes recept
Olasz paradicsomszósz
Hozzávalók 1 személyre:

3 kg paradicsom
8-10 gerezd fokhagyma
 egy nagy csokor bazsalikom
 egy fej hagyma
 , bors, oregánó, olívaola

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

A paradicsomokat megmosom, meghámozom, feldarabolom, és egy tálba teszem. A hagymát és a fokhagymát megpucolom. Egy nagy lábasban, amiben elfér az összes anyag, olajat hevítek, beledobom az apróra vágott (vagy lereszelt) fokhagymát, és belemorzsolom a szárított oregánót (2 tk). Mielőtt a fokhagyma elkezd megpirulni, ráöntöm a paradicsomot és beleteszem a hagymát egészben

 

Megvárom, míg elkezd forrni, ezután lassú tűzön főzöm 2,5-3 órán át, míg körülbelül a kétharmadára/felére sűrűsödik a szósz. Félidőben sózom, borsozom. Amikor kész, beleteszem az apróra vágott bazsalikomleveleket, összekeverem, és egy merőkanállal az üvegekbe merem, míg meg nem telnek, majd egy kevés olívaolajat öntök . Szorosan rácsavarom az üvegekre a tetőt, fejre állítom és alaposan bebugyolálva az összeset egy plédbe, félreteszem két napra, hogy lassan hűljenek ki.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*