5 gerezd zúzott fokhagyma,
2 nagyobb sűrített paradicsomkonzerv,
30dkg. darált marhahús,
40g. darált parmezán,
3 ek. nádcukor,
só,
bazsalikom,
oregáno,
kakukkfű,
1 tojás,
olívaolaj,
a tálaláshoz spagetti
Első lépésként négy nagyobb, zúzott fokhagymát, kevés olívaolajon pirítok. Ahogy illatozni kezd, ráteszek két nagyobb konzervdoboznyi (140g.-os) sűrített paradicsomot, melyet kevés vízzel hígítok. Ahogy egyneműsítettem a paradicsomot a vízzel, ízesítem csipet sóval, 3 ek. nádcukorral, 2 evőkanál bazsalikommal, 1-1 teáskanál oregánóval és kakukkfűvel. A mártást 4 órán keresztül, lassú tűzön főzöm. Időnként megkavarom, ahogy sűrűsödik, kevés 100%-os paradicsomlével hígítom, ha szükséges, utána fűszerezem.
Azért kell ennyi ideig főzni, mert a paradicsom így teljesen elveszíti azt az enyhén kesernyés ízét, valamint olyan ízvilág jön elő belőle, amit nem tapasztaltam addig, míg ezt az ételt el nem készítettem.
Közben 30dkg.darált, marhahúst összedolgozok 2 fej zúzott fokhagymával, 1 tojással, kevés sóval, bazsalikommal és 40g. darált, parmezánsajttal.
A kapott masszából apró húsgolyócskákat készítek, melyeket kevés, forró olajban hirtelen megsütök.
Amikor mindkét oldalát "megkapattam", beleteszem a paradicsomszószba és további 4 órán át főzöm, időnként megkavarva.
Spagettivel, reszelt trappistával tálalom. Gluténmentes tésztával a lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.