tetszik
0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 db tojás sárgája
csipet só
40 dkg túró
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
3 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja v. kapor
2 evőkanál dara
A lekenéshez 1 tojás + 1 ek. víz.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, dagasztjuk és 35-40 percig kelesztjük, ezután az átgyúrt tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk . 9 centiméteres fánkszaggatóval kivágjuk . 10-11 darab lesz belőle .
Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk .
A közepüket , ahova a töltelék kerül benyomjuk egy kicsit ( egy kis pohár talpával csináltam ) .
A tölteléket összeállítjuk, majd 1-1 evőkanálnyi túrót teszünk a mélyedésekbe
A tészta széleit lekenjük a vízzel elkevert tojással . Langyos helyen 20-25 percet kelesztjük . Újra lekenjük a tojással . 210 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt szép vörösesbarnára sütjük .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.