Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Ökörszem

felvitel dátuma: 2013-06-13 16:49:13       mai nézettség: 2       nézettség: 2578
részletes recept
Ökörszem
Hozzávalók 6 személyre:
  • 700g liszt
  • 4,5dl langyos tej
  •  50g élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • 1,2dl étolaj
  • 3ek cukor
  • pici 
  • +1tojás a lekenéshez
  • Töltelék:500g áttört túró
  • ízlés szerint cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1ek tejföl
  • 2 vaniliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola
  • csipet
Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  • Az élesztőt 2dl tejjel,és 1 kanál cukorral felfuttatjuk.Közben kimérjük a többi hozzávalót,és az olaj kivételével a megkelt élesztővel jól összedolgozzuk.A végén az olajjal is bedagasztjuk,és 1órát kelesztjük.
  • Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  • A duplájára kelt tésztánkat  óvatosan megdolgozzuk a gyúródeszkán,és még 10 percig pihentetjük.
  • 1cm vastagra nyújtjuk,köröket szaggatunk,én most egy 9cm átmérőjű csészével csináltam.
  • Közepébe fészket készítünk(lásd a képen),szélét tojással lekenjük,1ek tölteléket halmozunk bele.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,ne túl közel egymáshoz,15 percig pihentetjük.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.Rácsra tesszük,kihűtjük,vaniliás porcukorral megszórjuk.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kisné Kovács Erzsi 2013 június 13

meg fogom csinálni...szerintem nagyon fincsi lesz. családom imádja a kelt tésztákat és a turót is. ez a forma kicsit más...ez lesz a változatosság benne! kösz az ötletet!

0/10 Jákli Judit 2013 június 14

Erzsike szívből örülök,hogy elnyerte a tetszésedet!Nem fogod megbánni,ha megsütöd,mi nagyon szeretjük,remélem nektek is ízleni fog.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*