Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta,/nálam sajátkészítésű diabetikus/
10dkg cukor,/nálam eritrit-stevia keveréke/
1cs natúr gesztenyepüré,
kb 1l.tej,
1 ü.magozott meggy,/nálam 1/2kg. fagyasztott/
1,1/2cs. vanília puding,
1/2dl.rum,vagy aroma,pici vízzel hígítva
10 dkg.csoki,/nálam diabetikus/
2 dl. habtejszín,/nekem nem édesített volt,így ebbe folyékony édesítőt tettem./
1 cs. vanília cukor,/nálam natúr vanília por/
Elkészítés:
A vanília pudingot 4dl tejben,5dkg cukorral/eritrittel/ megfőzzük.
A kb.6-8dl. tejbe beletesszük a rumot/aromát,a vaníliát,a maradék cukrot és a piskótákat,amit úgy osztunk el,hogy alulra kb.5dkg,a közepébe,kb10 dkg,a tetejére kb.15 dkg jusson,egyenként,jól belemártogatjuk,majd egy jénai tál alját körberakjuk vele,erre jön a puding fele,rá a lereszelt gesztenye püré fele,végül a meggy befőtt fele.
Ezt a műveletet még egyszer megismételjük és a tetejét a maradék piskótával fedjük be,majd a csokoládét egy kis vajjal felolvasztjuk /én mikróba tettem/ és rácsorgatjuk a tetejére,vagy rákenjük. Hűtjük és másnap tejszínnel díszítve kínáljuk. Jó étvágyat hozzá! <3
A csokiból elég 5dkg és elég csorgatni,vagy,csak kakaóporral leszórni. Ki hogyan szeretné.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.