50dkg liszt
25dkg ráma
20dkg p.cukor
2csm. vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
1egész tojás, és egy sárgája
1 ek. tejföl
A citrom héját a lisztbe lereszelem, hozzáadom a sütőport , és a rámával elmorzsolom. Ezután hozzáadom a többi szárazanyagot, elkeverem, végül beleteszem a tojásokat és a tejfölt. Összedolgozom, kinyújtom kb 0,5cm vastagságúra, és kiszaggatom. Előmelegített sütőbe 180fokon világosra sütöm. Vigyázat hamar sül!
Ha kisült, még forrón 15dkg p.cukor, és 3-4csm. vaníliáscukor keverékébe forgatom. Papírral bélelt dobozba teszem.
Minél tovább áll, annál omlósabb lesz!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.