Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Nyújtófás rétes meggyes *

felvitel dátuma: 2014-06-23 22:39:39       mai nézettség: 1       nézettség: 812
részletes recept
Nyújtófás rétes meggyes *
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg liszt(én félfogós lisztet használtam)
3 dkg zsír
1 db tojás
langyos víz
2 evőkanál ecet
pici
a tészta kenéséhez:
10 dkg liszt
10 dkg zsír
 

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A 25 dkg lisztet, a 3 dkg zsírral, a tojással, az ecettel és annyi langyos vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, és megkenjük a 10 dkg (puha, nem olvasztott) zsír, valamint a 10 dkg liszt keverékével. A tésztát, mint a bejglit, felcsavarjuk, kb. fél órát állni hagyjuk.A meggyet kimagozzuk, és alaposan lecsepegtetjük.A pihentetés után a tésztát négy részre osztjuk, és mindegyiket tepsi hosszúságúra nyújtjuk. A tésztalapok középső harmadát megszórjuk édes morzsával, hogy a töltelék nem áztassa el a tésztát ,majd a meggyet kb 40 dkg amibe elkevertük a 2 evőkanál cukrot.Ezután a töltelékre hajtjuk a tészta két oldalát, és a rudak végeit összenyomjuk. A rudak tetejét tojással lekenjük, és forró sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.Nagyon finom!!!

Szakács:


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*