25 dkg liszt(én félfogós lisztet használtam)
3 dkg zsír
1 db tojás
langyos víz
2 evőkanál ecet
pici só
a tészta kenéséhez:
10 dkg liszt
10 dkg zsír
A 25 dkg lisztet, a 3 dkg zsírral, a tojással, az ecettel és annyi langyos vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, és megkenjük a 10 dkg (puha, nem olvasztott) zsír, valamint a 10 dkg liszt keverékével. A tésztát, mint a bejglit, felcsavarjuk, kb. fél órát állni hagyjuk.A meggyet kimagozzuk, és alaposan lecsepegtetjük.A pihentetés után a tésztát négy részre osztjuk, és mindegyiket tepsi hosszúságúra nyújtjuk. A tésztalapok középső harmadát megszórjuk édes morzsával, hogy a töltelék nem áztassa el a tésztát ,majd a meggyet kb 40 dkg amibe elkevertük a 2 evőkanál cukrot.Ezután a töltelékre hajtjuk a tészta két oldalát, és a rudak végeit összenyomjuk. A rudak tetejét tojással lekenjük, és forró sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.Nagyon finom!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.