Nagyon guszta Gyöngyi!!!!!
A tésztához:
25dkgliszt
3dkgzsír
1db tojás
kb 2dcl langyos víz
1 evő kanál ecet
csipet só
másfél evő kanál tejfől
A tészta kenéséhez:
10dkg liszt
10dkgzsír
A tészta szórásához:3-4 evőkanál zsemlemorzsa
Almás tőltelékhez (2 rúd):
1.5kg alma,10dkg cukor,
1 mokkáskanál fahéj
Túrós töltelékhez(2 rúd):
50dk túró,15dkg cukor,
1 tojássárgája,3-4 evőkanál tejfől
5 dkg mazsola,fél citrom reszelt héja
5 dkg vaj,1cs. Vaniliás cukor
1 evőkanál búzadara
A tésztához valókat össze állítjuk és vékonyra ki nyújtjuk.
A 10dkg lisztet gyorsan össze gyúrjuk a 10 dkg zsírral,és késsel a kinyújtott tésztára kenjük.
Össze göngyöljük,mintha beiglit készítenénk,és négy cipóba osztjuk.
A töltelékhez az almát egy tálba lereszeljük és hozzá keverjük a cukrot és a fahéjat.Mielőtt a tésztára tennénk,jól ki nyomkodjuk a levétől.
A túrós tőltelékhez,a túrót krumplinyomón át törjük,majd hozzá adjuk a többi anyagot és jól ki kavarjuk.
A tésztát téglalap alakúra ki nyújtjuk,középső harmadánál meg szórjuk zsemlemorzsával,erre rakjuk a tölteléket,a két végét be hajtjuk és fel sodórjuk.A tetejét olvasztott zsírral meg kenjük,és elő melegített sütőben 190 fokon kb.25-30 perc alatt készre sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.