Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Nyújtófás rétes

felvitel dátuma: 2012-03-13 20:21:20       mai nézettség: 1       nézettség: 3523
részletes recept
Nyújtófás rétes
Hozzávalók 4 személyre:

 

 

A tésztához:

25dkgliszt

3dkgzsír

1db tojás

kb 2dcl langyos víz

1 evő kanál ecet

csipet

másfél evő kanál tejfől

A tészta kenéséhez:

10dkg liszt

10dkgzsír

A tészta szórásához:3-4 evőkanál zsemlemorzsa

Almás tőltelékhez (2 rúd):

1.5kg alma,10dkg cukor,

1 mokkáskanál fahéj

Túrós töltelékhez(2 rúd):

50dk túró,15dkg cukor,

1 tojássárgája,3-4 evőkanál tejfől

5 dkg mazsola,fél citrom reszelt héja

5 dkg vaj,1cs. Vaniliás cukor

1 evőkanál búzadara

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tésztához valókat össze állítjuk és vékonyra ki nyújtjuk.

A 10dkg lisztet gyorsan össze gyúrjuk a 10 dkg zsírral,és késsel a kinyújtott tésztára kenjük.

Össze göngyöljük,mintha beiglit készítenénk,és négy cipóba osztjuk.

A töltelékhez az almát egy tálba lereszeljük és hozzá keverjük a cukrot és a fahéjat.Mielőtt a tésztára tennénk,jól ki nyomkodjuk a levétől.

A túrós tőltelékhez,a túrót krumplinyomón át törjük,majd hozzá adjuk a többi anyagot és jól ki kavarjuk.

A tésztát téglalap alakúra ki nyújtjuk,középső harmadánál meg szórjuk zsemlemorzsával,erre rakjuk a tölteléket,a két végét be hajtjuk és fel sodórjuk.A tetejét olvasztott zsírral meg kenjük,és elő melegített sütőben 190 fokon kb.25-30 perc alatt készre sütöm.

Szakács: Gyöngyi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Szász Éva 2012 március 19

Nagyon guszta Gyöngyi!!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*