Szeretném megkérdezni, hogy ezt csak a felhasználás előtt lehet elkészíteni, vagy jóval a felhasználás előtt és lehet e tárolni valamilyen módon?
Először 500 gramm porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk.
A közepére csináljunk egy lyukat.
A zselatint felolvasztjuk a vízben vízgőz felett, és beletesszük a mézet és a pálmavajat.
Kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik a méz és a pálmavaj, majd beleöntjük az átszitált porcukorba.
Kanállal jól elkeverjük.
Ekkor ugye még nagyon képlékeny.Rakjunk hozzá még porcukrot.
Úgy kb. 4 evőkanálnyit és még kb. 2 evőkanál keményítőt.
Ezt először kanállal kezdjük keverni, majd pálmavajas kézzel gyúrogatni.
Az egész akkor jó, ha az állaga még viszonylag képlékeny.
Szóval a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy azt hisszük, még nagyon lágy, és gyúrunk bele porcukrot.
Az állaga lehet, hogy ilyen formában jobbnak tűnhet, de a hűtőbe téve ennyi porcukorral is használhatóvá keményedik.
Folpackba légmentesen csomagolva a hűtőbe tesszük pár órára.Hűtőből kivéve kb. 5 percig átgyúrjuk pálmavajas kézzel, és már használható is.
Ételfestékkel szinezhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.