Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Nyújtható fondan tortákhoz

felvitel dátuma: 2011-03-05 22:42:51       mai nézettség: 1       nézettség: 1305
részletes recept
Nyújtható fondan tortákhoz
Hozzávalók 1 személyre:
  • 1 ek. zselatin (én Horváth Roziét használom)
  • 6 ek. (kb. 70 ml) víz
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. pálmavaj (Noémi receptje margarint ír) szerintem az én fondantom a pálmavajtól hófehér
  • Porcukor (amennyit felvesz. kb. 0,6-0,7 kg)
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Először 500 gramm porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk.
A közepére csináljunk egy lyukat.
A zselatint felolvasztjuk a vízben vízgőz felett, és beletesszük a mézet és a pálmavajat.
Kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik a méz és a pálmavaj, majd beleöntjük az átszitált porcukorba.

Kanállal jól elkeverjük.
Ekkor ugye még nagyon képlékeny.Rakjunk hozzá még porcukrot.
Úgy kb. 4 evőkanálnyit és még kb. 2 evőkanál keményítőt.
Ezt először kanállal kezdjük keverni, majd pálmavajas kézzel
gyúrogatni.
Az
egész akkor jó, ha az állaga még viszonylag képlékeny.
Szóval a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy azt hisszük, még nagyon lágy, és gyúrunk bele porcukrot.
Az állaga lehet, hogy ilyen formában jobbnak tűnhet, de a hűtőbe téve ennyi porcukorral is használhatóvá keményedik.

Folpackba légmentesen csomagolva a hűtőbe tesszük pár
órára.Hűtőből kivéve kb. 5 percig átgyúrjuk pálmavajas kézzel, és már használható is.
Ételfestékkel szinezhető.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Tolvajné Gőz Éva 2012 január 2

Szeretném megkérdezni, hogy ezt csak a felhasználás előtt lehet elkészíteni, vagy jóval a felhasználás előtt és lehet e tárolni valamilyen módon?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*