Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Leves étel recept » Nyírségi gombóc leves

felvitel dátuma: 2011-08-02 20:17:23       mai nézettség: 4       nézettség: 2193
részletes recept
Nyírségi gombóc leves
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma
20 dkg vaj
40 dkg pulyka vagy csirkemell, vagy sertéscomb, 8 dkg gomba
8-10 dkg karfiol
10 dkg sárgarépa
8 dkg zöldborsó
, bors
2 dl tejszin vagy egy nagy evőkanál tejföl

A gombóchoz:
1 tojás
3-4 evőkanál liszt
10 dkg főtt burgonya
, bors, szerecsendió

A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

felkockázott hagymát a felkockázott hússal a vajon megpároljuk,Belerakjuk az apritott gombát,és felöntjük 2l vizzel,hozzáadjuk a karfiolt a darabolt sárgarépát és a zöldborsót./ ha üveges van, akkor csak a főzés végén adjuk hozzá!/, bors,ha megpuhultak mehet bele a tejszin vagy a levessel kikevert tejföl.

A burgonyát megfőzzük sós vizben és áttörjük,kicsit hűl és hozzáadjuk a lisztet és a tojást, sót,borsot a szerecsendiót és összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk,én külön forró sós vizben főzöm ki és a tálaláskor teszem a tányérba,mert így nem ázik el, ha valaki később eszik a levesből..Jóétvágyat,nagyon finom és laktató,ezután egy tészta megteszi másodiknak.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=3678

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*