1 fej vöröshagyma
20 dkg vaj
40 dkg pulyka vagy csirkemell, vagy sertéscomb, 8 dkg gomba
8-10 dkg karfiol
10 dkg sárgarépa
8 dkg zöldborsó
só, bors
2 dl tejszin vagy egy nagy evőkanál tejföl
A gombóchoz:
1 tojás
3-4 evőkanál liszt
10 dkg főtt burgonya
só, bors, szerecsendió
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
A felkockázott hagymát a felkockázott hússal a vajon megpároljuk,Belerakjuk az apritott gombát,és felöntjük 2l vizzel,hozzáadjuk a karfiolt a darabolt sárgarépát és a zöldborsót./ ha üveges van, akkor csak a főzés végén adjuk hozzá!/,só bors,ha megpuhultak mehet bele a tejszin vagy a levessel kikevert tejföl.
A burgonyát megfőzzük sós vizben és áttörjük,kicsit hűl és hozzáadjuk a lisztet és a tojást, sót,borsot a szerecsendiót és összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk,én külön forró sós vizben főzöm ki és a tálaláskor teszem a tányérba,mert így nem ázik el, ha valaki később eszik a levesből..Jóétvágyat,nagyon finom és laktató,ezután egy tészta megteszi másodiknak.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.