Szuper!
Piskóta:
5 db tojás
25 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
fél zacskó sütőpor
vaj a tepsi kikenéséhez
0.5 dl rum
10 dkg szamócalekvár
Krém:
4 db tojás sárgája
4 evőkanál krisztálycukor
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
Epres hab:
4 db tojás fehérje
4 evőkanál kristálycukor
4-5 kanál háti eper vagy szamócalekvár
Elkészítjük a piskótát :
5 tojást 25 dkg porcukorral habosra mixelünk, majd adunk hozzá 5 kanál vizet, 25 dkg réteslisztet és fél zacskó sütöport, amit óvatosan elkeverünk.
Ezt elömelegített sütöben kb.15 perc alatt megsütjük.A tepsi alját kell csak kikenni vajjal és lisztezni , de a szélét nem, mert úgy nem biztos, hogy egyenletesre sül a piskótánk.
Ezután kihütjük és rummal meglocsoljuk. Erre házi szamócalekvár /vagy eperlekvár/kerül , majd a tojásos krém.
Tojásos krém elkészítése:
4 tojássárgáját 4 kanál kristálycukorral habosra keverek , majd 2 kanál lisztet adok hozzá, 1 vaníliáscukrot és fokozatosan 6 dcl tejet.
Ezt vagy gőz fölött ,vagy a tüzhelyen álllandóan kevergetve sürüre fözzük.
Ha a tüzhelyen ,akkor vigyázzunk, hogy oda ne égjen a krém alja, mert akkor az íze nem lesz az igazi. Kihütjük ,majd a lekváros piskóta tetejére kenjük. Behütjük.
Elkészítjük az epres habot:
a 4 tojásfehérjét, 4 kanál kristálycukorral habosra verünk, majd 4-5 kanál házi eper - vagy szamócalekvárt adunk hozzá és tovább verjük, míg jó kemény hab nem lesz belöle. Habzsákból habkupolát nyomunk a kockákra felszeletelt sütik tetejére és egy félbevágott eperszemmel dekoráljuk. Hütöben tartjuk, mert hidegen az igazi . Az nem baj , ha kissé lecsorog a krém és a hab, ezért nyili-nyali a neve, mert a krém és a hab ide oda csoroghat és minden ujjunkat megnyaljuk utána.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.