1 ici-pici tök
1 maréknyi kapor
1 lila újhagyma
pici só
1 marék zabpehely, vagy 1 dl zabtejszín
forrásvíz
Fasírt:
1 sárgarépa
1/2 vörös hagyma
1 marék medvehagyma
2 marék zabpehely
1 ek sárga lenmag
1 marék szotyi
1 csipet köménymag
1 csipet curry
1 tk pirospaprika
6 tekerés bors
1 tk fekete szezámmag
1 ek sárga lenmag
annyi forrásvíz, hogy turmixolható legyen.
A tököt megpucoljuk, majd legyaluljuk.
Jó esetben egy robotgéppel.
Szósz:
A tök kivételével az össze hozzávalót összeturmixoljuk. Majd a tököt tányérra tesszük és ráöntjük a mártást. Jól összekeverjük, és hagyjuk, had érjenek össze az ízek. Addig megcsináljuk a fasírtot.
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és annyi lenmagot teszünk hozzá, hogy jól formázható legyen.
Az az igazság, hogy most egy picit megpirongattam, így meghempergettem egy kis zsemlemorzsában, és gyorsan megpirítottam egy picit.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.