A tököt megtisztítjuk, legyaluljuk, megmérjük. Minden kilóhoz 1 evőkanál sót, fél mokkáskanálnyi tartósítót, késhegynyi citrom-, egy mütyüri borkénport ( késhegynyinél is kevesebbet), és jól összekeverjük.
Egy napig hűvös helyen állni hagyjuk, (fél nap után keverhetünk bele apróra vágott kaprot is), közben néhányszor megkeverjük.
Másnap akkora üvegekbe töltjük, amennyit majd télen egyszerre felhasználunk.
Az üvegek alját kissé megütögetjük, hogy több férjen bele.
Végül a saját levét ráöntjük, és az üvegeket lezárjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.