Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Nyári töltött káposzta

felvitel dátuma: 2015-08-25 10:51:10       mai nézettség: 1       nézettség: 540
részletes recept
Nyári töltött káposzta
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej káposzta, 0,5 kg rizs, 1 kg darált hús, 3 kis konzerv sűrített paradicsom, vagy 1 kis konzerv és 0,5 kg friss paradicsom, 2 közepes hagyma, 2 ek.olaj, , bors, pirospaprika, csombor (borsikafű ) , kapor 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

1, A hagymát megpíritjuk, majd hozzáadjuk nyers rízst. Jól összekeverjük, fűszerezzük. Belekeverjük a nyers darált húst, és 1 db kis sűrített paradicsomot. 2, A káposztának kivágjuk a közepét. Forró sós vízbe rakjuk az egész fejet, kicsit megpuholjon. Ezután hagyjuk kíhűlni. 3, Megformázzuk a tölteléket. 4, Fazék aljára teszünk 1-2 ág borsikafüvet, a kaprot, és a káposztalevelekről levágott darabokat. Erre hejezünk , egy sor tölteléket, ha kész egy sor, rakhatunk a tetejére egy újabb sor káposztát. 5, Amikor befejeztük , az egészre fél liter paradicsomlevet öntünk( két kis konzerv hígítva ) , vagy fél kg friss paradicsomot, szeletelve. 6, Annyi vízet öntünk , hogy a tőlteléket ellepje. Addig főzzük míg a rízs megpuhul .

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*