1 fej káposzta, 0,5 kg rizs, 1 kg darált hús, 3 kis konzerv sűrített paradicsom, vagy 1 kis konzerv és 0,5 kg friss paradicsom, 2 közepes hagyma, 2 ek.olaj, só, bors, pirospaprika, csombor (borsikafű ) , kapor
1, A hagymát megpíritjuk, majd hozzáadjuk nyers rízst. Jól összekeverjük, fűszerezzük. Belekeverjük a nyers darált húst, és 1 db kis sűrített paradicsomot. 2, A káposztának kivágjuk a közepét. Forró sós vízbe rakjuk az egész fejet, kicsit megpuholjon. Ezután hagyjuk kíhűlni. 3, Megformázzuk a tölteléket. 4, Fazék aljára teszünk 1-2 ág borsikafüvet, a kaprot, és a káposztalevelekről levágott darabokat. Erre hejezünk , egy sor tölteléket, ha kész egy sor, rakhatunk a tetejére egy újabb sor káposztát. 5, Amikor befejeztük , az egészre fél liter paradicsomlevet öntünk( két kis konzerv hígítva ) , vagy fél kg friss paradicsomot, szeletelve. 6, Annyi vízet öntünk rá , hogy a tőlteléket ellepje. Addig főzzük míg a rízs megpuhul .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.