Hozzávalók
Tésztához:
500 g liszt
150 g zsír
2 egésztojás
100 g cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 cs. sütőpor
2 ek. tej
Töltelékhez:
1,20 dkg Cseresznye
Cukor tetszés szerint
őrölt fahéj(tetszés szerint)
Elkészítés
1. A tésztahozzávalóitalaposanösszegyúrom, éskétrészreosztom. Lisztezettdeszkánmindkétrészttepsiméretűrenyújtom. Azegyiklapotzsírralkikenttepsibeegyengetem, és fél marék búzadarával leszórom.
2. Agyümölcsötmegmosom. kimagvazomazalsótésztalaprarakosgatom, ésa cukrosfahéjjalegyenletesenmeghintem.
3. A másiktésztalapotóvatosanráfektetema gyümölcsökre, tojássárgájávallekenem, végülvillávalmegszurkáloma tetejét.
4. 180 fokon(légkeverésen160 fok) 30-35 percigsütöm. Ha nagyonpirulnaa teteje, fóliávallefedvesütömtovább.
5. Porcukorral meghintve tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.