Rozika, ezt ma megpróbálom, nagyon jól néz ki!!!!!!!!!!!!!!
0, 5 kg sertéskaraj
1 kg fejes káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
2, 5 dc tejföl
1 csokor apróra vágott kapor
1 dc olaj
só
őrölt bors
kevés piros paprika
kevés ecet
A húst felszeletelem, kiklopfolom, megsózom, megborsozom, kevés piros paprikával megszórom. Forró olajon gyorsan megsütöm. Az olajból a hússzeleteket kiemelem, félreteszem. Ebben az olajban a karikára vágott hagymát kicsit megpirítom. Közben a káposztát legyalulom, sós ectes vízben megfőzöm. Közben a tejfölbe belekeverem a vágott kaprot, kissé megsózom.
Egy kiolajozott tepsibe beleterítem a káposzta felét. Erre rárakom a hússzeletek felét, a tejfölös- kapros keverék felét. Újra káposzta következik, majd hússzeletek, tejfölös- kapros keverék. Az egészet beborítom a pirított hagymakarikákkal, és meglocsolom a maradék olajjal amiben a húst és a hagymát sütöttem.
180 fokos előmelegített sütőben, alufólia alatt sütöm 45 percig, majd a fóliát levéve a rakott káposztát addig sütöm, míg a teteje egy kicsit megpirul.
Knédlivel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.