Szuper a krém és az összeállítások,Marika büszke vagyok Rád :)
500 g liszt
1 tasak élesztő por
2 csomag vanilíáscukor
5 dkg cukor
csipet só
2 egész tojás , egy fehérje
250 ml tej
tej vagy tejszín igény szerint
egy kisebb üveg nutella
Az összetevőket a nutella kivételével kelesztőgépbe teszük vagy kézzel jól eldogozzuk, bedagasztjuk és kb fél órát piheni teszük meleg helyre! A harmadik tojásnak a sárgáját félre teszük és majd azzal kenjük meg sütés előtt a briósokat! A pihentetés után 4 egyenlő cipót készítünk majd lisztezett deszkán téglalap alakura nyújtom, egész vékonyan majd megkenem a nutellával. Egy tipp: ha a nutellát a kenés előtt bemikrozuk akkor megpuhul és könnyen feltudjuk kenni a tésztára! Egy másik cipót is kinyujtunk és ráhelyezük a megkent lapra.Félbe vágjuk és és rátesszük a másik félre így kapunk 4 réteget kapunk, ezután 3 cm-es csíkokra vágjuk és szépen megcsavarjuk egész hosszában és utána egy szép kis csomót készitünk mint egy briós. A félre tett tojássárgáját egy kevés tejjel elkeverem és ezzel bekenem a briósokat majd tepsibe teszem őket ( a tepsit nem kell zsírozni, elég a sütőpapír) 180 fokos sütöben kb 25 perc alatt megsül. A kész briósokat porcukorral meghíntjük. Sütés közben a nutella megolvad és úgy néz ki mintha ráégne a briósra de ne ijedj meg nem ég meg. Kb 10-12 darab lesz belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.