Tésztához:
1 bögre finom liszt,
3/4 bögre kristálycukor,
4-tojás,
4 evőkanál forró víz,
fél tasak sütőpor.
Töltelékhez:
25 dkg,
darált keksz,
2,5 dl langyos tej,
2 evőkanál cukornélküli kakaópor,
20-dkg nugátkrém,
3 evőkanál rum,v. rumaroma,
2 tábla fehércsoki a máznak.
4-tojást,a cukorral habosra keverjük,ehhez adjuk a 4evőkanál forró vízet,jól össze keverjük habosra.
Majd a bögre liszttel elkevert sütőport lassacskán hozzá keverjük.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütő papírral,és ebbe imítjuk,előmelegített sütőben közepeslángon 15-perc alatt készre sütjük.
Ha kihült ruhára borítjuk és a papírt óvatosan lehuzzuk róla.
Majd vissza tesszük a tepsibe és a krémet elkészítjük.
Krém:
Tejet feltesszük a kakaóval összefözzük,majd ehhez hozzáadjuk a darált kekszet,a nugát krémet,a 3-evőkanál rumot,jól összedolgozzuk,és a kihült tésztára kenjük.
Majd gőz felett felolvasztjuk kislábosban a fehér csokoládét,és a krémre egyeletesen rákenjük.
Hideg helyre tesszük, ha már a máz is meg kötött rajt,forró vízes késsel fel szeleteljük.
Nagyon finom és kiadós.Kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom.
JÓÉTVÁGYAT HOZZÁ!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.