1 kg burgonya
só
egy púpos kiskanál zsír
1 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj
elkészítés:
A burgonyát héjában megfõzzük, villával összetörtjük, megsózzuk, beletesszük a zsírt, és annyi lisztet, hogy tésztává tudjuk gyúrni. Tojásnyi darabokat lisztes deszkán ujjnyi vastag rudakká formáljuk, 3 cm hosszú legyenek. Mindegyiket sodorjuk ki a tenyerünkkel. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd a kész nudlit beleforgatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.