Borika készíti ezeket a gyonyoru nudlikat? Puszi az ugyes kis kezére, tiszta anyucikája!
Az alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni.
A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadunk 30 g vajat/margarint, 1 csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
A tésztát 1/2 cm vastag lapra nyújtjuk, majd 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. Majd ezeket a csíkokat tovább daraboljuk , és kisodorjuk. Lásd a csatolt képeket, nekem segítségem is akadt :-)!
Nagyobb lábasban 5 liter, enyhén sós vizet forrni teszünk.
A forrásban lévő vízben kifőzzük a nudlikat.
Ízlés szerint darált mákkal, pirított darával megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.