Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Nudli

felvitel dátuma: 2011-04-14 00:03:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2392
részletes recept
Nudli
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg lisztes (ó)burgonya
  • 30 g vaj/margarin
  • 300-350 g liszt
  • a nyújtáshoz liszt
  • szóráshoz mák vagy pirítitott dara
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Az alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni.

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadunk 30 g vajat/margarint, 1 csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.

A tésztát 1/2 cm vastag lapra nyújtjuk, majd 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. Majd ezeket a csíkokat tovább daraboljuk , és kisodorjuk. Lásd a csatolt képeket, nekem segítségem is akadt :-)!
Nagyobb lábasban 5 liter, enyhén sós vizet forrni teszünk.
A forrásban lévő vízben kifőzzük a nudlikat.
Ízlés szerint darált mákkal, pirított darával megszórjuk.

 

 

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 augusztus 20

Borika készíti ezeket a gyonyoru nudlikat? Puszi az ugyes kis kezére, tiszta anyucikája!

0/10 Hani 2011 augusztus 21

Igen, Anna, nagyon ügyesen sodorta :-)!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*