Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 cs füstölt virsli
1 fej vöröshagyma
kevés olaj, só, bors, delikát, pirospaprika, olaj,
Nokedli:::25dkg liszt, 2db tojás, amennyi vizet kíván , pici só
Megtisztítom a burgonyát és kockákra vágom. A hagymát apróra vágom és kevés olajban kicsit megpirítom majd beleteszem a pirospaprikát. Hozzáadom a fűszereket is és annyit amilyen ízűre szeretném. Így kapunk egy kis alaplét. Felkarikázom a virsliket azt is beleteszem , majd a burgonyát és felengedem annyi vízzel ,hogy ellepje. Ha már jó puha a burgonya akkor leveszem a tűzhelyről és elkezdem a nokedlit készíteni.A lisztet a tojásokat a sót összekeverem és annyi vizet adok hozzá , hogy jó legyen az állaga se nem túl lágy és nem kemény.Egy edénybe felforralok vizet és beleszaggatom a nokedli tésztát és addig főzöm még szépen feljön a víz tetejére.Leszűröm és hozzákeverem a krumplihoz és tálalható.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.