Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Női szeszély diós és fehér habbal I.

felvitel dátuma: 2011-02-08 18:48:18       mai nézettség: 1       nézettség: 3240
részletes recept
Női szeszély diós és fehér habbal I.
Hozzávalók 6 személyre:

tepsi méret: 25*32
Tésztához:

  • 4 dkg vaj/margarin
  • 4 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 dl tej + 1,5-2 dl (a lazításhoz)
  • 1 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • pici só
  • 1 vaníliás cukor
  • barack-, eperlekvár (ízlés szerint) a tésztára

Diós hab I.

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg darált dió (könnyű változat)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál rum aroma

Fehér hab

  • 3 tojásfehérje
  • 8-10 dkg porcukor

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

1. - A vajat/margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a langyos tejben feloldott élesztőt, a lisztet, sót és még annyi langyos tejet, hogy könnyen verhető, puha, lágy tészta legyen.
Kidolgozzuk, és fagyos vajjal/margarinnal kikent (sütőpapíros) tepsibe simítjuk 1 cm vastagon. Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon világos színűre (20 perc) sütjük. (Figyelem: még kétszer kerül sütőbe.)
Tetejét még melegen megkenjük lekvárral.

2. - A diós habhoz a 4 tojásfehérjét, pici sóval, közben adagolva a porcukrot, végül a rum aromát, kemény habbá verjük. Könnyedén hozzákeverjük a vaníliás cukros darált diót.
A lekvárral megkent tésztára simítjuk, és visszatesszük a sütőbe alacsony hőmérsékletre, míg kicsit megszárad a diós hab (15 perc). Kivesszük.

3. - A fehér habhoz a 3 tojásfehérjét, pici sóval, a porcukorral kemény habbá verjük és a diós hab tetejére simítjuk. Újból sütőbe tesszük, és inkább csak szárítjuk (10 perc).

Hagyjuk kihűlni, és hideg vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.

Javaslat: Míg a tészta sül, közben elkészítjük a diós habot, utána a fehér habot. Nincs időveszteség!

Variációk:
II. Diós hab (közepes) változat: - 15 dkg darált dióval készül.
III. Diós hab (karakteres) változat: - 20 dkg darált dióval és 20 dkg porcukorral készül. (kép)

(Saját recept)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*