tepsi méret: 25*32
Tésztához:
Diós hab I.
Fehér hab
1. - A vajat/margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a langyos tejben feloldott élesztőt, a lisztet, sót és még annyi langyos tejet, hogy könnyen verhető, puha, lágy tészta legyen.
Kidolgozzuk, és fagyos vajjal/margarinnal kikent (sütőpapíros) tepsibe simítjuk 1 cm vastagon. Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon világos színűre (20 perc) sütjük. (Figyelem: még kétszer kerül sütőbe.)
Tetejét még melegen megkenjük lekvárral.
2. - A diós habhoz a 4 tojásfehérjét, pici sóval, közben adagolva a porcukrot, végül a rum aromát, kemény habbá verjük. Könnyedén hozzákeverjük a vaníliás cukros darált diót.
A lekvárral megkent tésztára simítjuk, és visszatesszük a sütőbe alacsony hőmérsékletre, míg kicsit megszárad a diós hab (15 perc). Kivesszük.
3. - A fehér habhoz a 3 tojásfehérjét, pici sóval, a porcukorral kemény habbá verjük és a diós hab tetejére simítjuk. Újból sütőbe tesszük, és inkább csak szárítjuk (10 perc).
Hagyjuk kihűlni, és hideg vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.
Javaslat: Míg a tészta sül, közben elkészítjük a diós habot, utána a fehér habot. Nincs időveszteség!
Variációk:
II. Diós hab (közepes) változat: - 15 dkg darált dióval készül.
III. Diós hab (karakteres) változat: - 20 dkg darált dióval és 20 dkg porcukorral készül. (kép)
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.