11 dkg porcukor
7 dkg vaj vagy margarin
3 db tojás
5 db tojás fehérje
7 dkg darált dió
3 dkg rétesliszt
1 ek zsemlemorzsa
1 db citrom
15 dkg kristálycukor
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
Tészta:
A porcukrot, vajat 3 tojás sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, réteslisztet és a zsemlemorzsát, és félcitrom reszelt héjával ízesítjük, majd jó összedolgozzuk.
Végül a habbá vert 3 tojás fehérjét is beleforgatjuk, és vajjal, liszttel kikent közepes nagyságú tepsibe símitjuk.
200 C fokos előmelegített sütőben világosra sütjük.
Megkenjük málnalekvárral, és 4 tojás fehérjéből vert 15 dkg krisztálycukorral fél citrom levével ízesített habot a tetejére símítjuk. ( itt felhasználható a kimaradt tojásfehérje )
A sütőt 150 C fokra csökkentjük a tésztát inkább szárítjuk, mint sütjük, amíg a tűpróbán nem tapad a massza.
A tepsiben hagyjuk kihülni, és hideg vízben mártott késsel vágjuk kockára, így a hab nemtörik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.