Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Női szeszély

felvitel dátuma: 2012-04-20 23:14:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1133
részletes recept
Női szeszély
Hozzávalók 4 személyre:

11 dkg porcukor
7 dkg vaj vagy margarin
3 db tojás
5 db tojás fehérje
7 dkg darált dió
3 dkg rétesliszt
1 ek zsemlemorzsa
1 db citrom
15 dkg kristálycukor 

 

Konyhaimértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edényekűrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Tészta:
A porcukrot, vajat 3 tojás sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, réteslisztet és a zsemlemorzsát, és félcitrom reszelt héjával ízesítjük, majd összedolgozzuk.
Végül a habbá vert 3 tojás fehérjét is beleforgatjuk, és vajjal, liszttel kikent közepes nagyságú tepsibe símitjuk.

200 C fokos előmelegített sütőben világosra sütjük.
Megkenjük málnalekvárral, és 4 tojás fehérjéből vert 15 dkg krisztálycukorral fél citrom levével ízesített habot a tetejére símítjuk. ( itt felhasználható a kimaradt tojásfehérje )

A sütőt 150 C fokra csökkentjük a tésztát inkább szárítjuk, mint sütjük, amíg a tűpróbán nem tapad a massza.
A tepsiben hagyjuk kihülni, és hideg vízben mártott késsel vágjuk kockára, így a hab nemtörik. 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*