Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
12 dkg vaj
4 tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tej
őrölt fahéj
Tetejére:
15 dkg baracklekvár
6 db tojásfehérje
15 dkg (vaníliás) porcukor
15 dkg dió
1 kávéskanál almaecet
Elkészítés:
A lisztet sütőporral, csipet sóval elkeverem, a vajjal elmorzsolom. A tojássárgáját kristálycukorral 2 evőkanál tejjel habosra keverem. Ezt a liszttel összekeverem és összegyúrom. Kb. 30x25cm-es/közepes méretű/, kivajazott, kilisztezett tepsibe simítom. Megkenem baracklekvárral és előmelegített sütőben 180C fokon, 20 percig sütöm.
A 6 db tojásfehérjéből 1 csipet sóval, almaecettel nagyon kemény habot verek és apránként hozzáadom a cukrot is. A diót késsel durvára aprítom.
A félig sült tésztát a sütőből kiveszem, megszórom fahéjjal, majd rákenem a cukros habot, rászórom a diót és a tűzhely hőjét a legalacsonyabb fokozatra állítva sütöm még kb. 15 percet, míg a hab megszilárdul és a dió picit megpirul
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.